Arşivİnanç Özgürlüğüyle İlgili Haberler

Arnavut öğrenciye başörtüsü yasağı / Headscarf ban for the Albanian student

07.12.2011, Star

Summary in English below.

Arnavutluk’tan okumak için İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne (İYTE) gelen Ornela Bego, başörtülü olduğu için derslere alınmıyor.

Fizik bölümü öğrencisi Bego, kimya dersi veren N.E adlı bir öğretmen tarafından, başörtülü olduğu gerekçesiyle derslerden çıkarıldığını söyledi. Yaşadığı sıkıntıları İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden’e ileten mağdur öğrenci, onun da bir çözüm bulamadığını kaydetti. Bu şartlarda sınıfta kalacağını belirten Bego, Avrupa’da başörtüsü sıkıntısı olmadığını, nüfusunun yüzde 99’unun Müslüman olduğu söyleyenen bir ülkede böyle bir yasak olmasına da anlam veremediğini vurguladı. İYTE Rektörü Prof. Dr. Güden ise öğrencinin başından geçenleri kendisine anlattığını ancak kanunen yapabileceği bir şey olmadığını söyledi.

Habere ulaşmak için tıklayın.

Summary

Albanian Ornela Bego, student at the Izmir High Technology Institute is not allowed to enter classroom because she is wearing a headscarf. The Rector of the Institute Prof. Mustafa Güden said that he is aware of her problem but he does not have a solution for her as there is nothing he can do under current law. Bego said that in Europe there is no headscarf problem and that she can not understand why there is such a problem in a country where 99% of the population is Muslim.

_____________________________________________________________________________________________

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu