ÇalışmalarEtkinlikler

“Nefret suçlarıyla mücadele: Sivil toplum deneyimleri” webinarına davetlisiniz!

“Nefret suçlarıyla mücadele: Sivil toplum deneyimleri” webinarına davetlisiniz! 20 Haziran 2023, Salı saat 19.00’da yapılacak etkinliğe kaydolmak için lütfen aşağıdaki kayıt formunu doldurun. 

Gün: 20 Haziran 2023, Salı
Saat: 19.00-20.30

  • Etkinliğin dili Türkçe ve İngilizce olacaktır. İki dilde de simultane çeviri yapılacaktır.
  • Zoom aracılığıyla yapılacak etkinliğe 20 Nisan Salı, 10.00’a kadar kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt için lütfen tıklayın.
  • Webinar’ın Zoom bağlantısı kayıt yaptıranlara etkinlikten önce iletilecektir.
  • Webinar YouTube kanalından yayınlamak amacıyla kaydedilecektir.

Dünyada ve Türkiye’de, kişileri ulusal veya etnik kimlik, dil, din veya inanç, cinsiyet kimliği veya cinsel yönelim ve engellilik gibi özellikler sebebiyle hedef alan nefret suçları önemli bir sorun olmaya devam ediyor.

Bu bağlamda webinarda, dünyadan ve Türkiye’den nefret suçlarıyla mücadele örnekleri ve sivil toplumun bu suçlara karşı açtığı alan ile deneyimlerini konuşacağız. Webinarla, nefret suçlarıyla ilgili çalışma yürüten farklı sivil toplum kuruluşlarının mücadele stratejilerini dinlemeyi ve bu suçlara karşı ortak bir mücadele alanı yaratmanın yollarını aramayı hedefliyoruz.

Moderatörlüğünü Avlaremoz’dan Betsy Penso’nun üstleneceği webinarda, Murat Köylü KAOS GL’nin homofobi ve transfobi temelli nefret suçlarına odaklanan çalışmalarını aktaracak. İngiltere merkezli Stop Hate UK’nin ayrımcılık ve nefret suçları karşıtı faaliyetlerini Bill Howe ile konuşacağız. Polonya’da ırkçılık ve ayrımcılık odaklı çalışmalar yürüten Never Again’in deneyimlerini ise Dr. Anna Tatar’dan dinleyeceğiz. Son olarak, İnanç Özgürlüğü Girişimi’nden Funda Tekin din, inanç veya inançsızlık temelli nefret suçlarıyla ilgili izleme çalışmalarına değinecek.

Etkinlikle ilgili sorularınız için bize ft@nhc.no e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Betsy Penso

Betsy Penso

Üsküdar Amerikan Lisesi ve Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Avukat olarak çalışmasının yanında Türkiye Yahudi Toplumu’nun farklı kurumlarında gönüllü olarak pek çok farklı pozisyonda görev aldı. 2016’dan beri antisemitizme ve her türlü ayrımcılığa karşı, Türkiye’deki azınlıklar ve dünyadaki Yahudilerle ilgili haber ve düşünce yazıları yayınlamak amaçlı kurulan Avlaremoz’da yazarlık ve editörlük yapıyor. 2020’de IDC Herzliya Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamladı, hayatına İsrail’de devam ediyor.

 

Murat Köylü

Murat Köylü

Mimarlık mezunu olan Murat Köylü 2008’den bu yana sivil toplum örgütlerinde gönüllü ve profesyonel olarak yer alıyor. İlgi alanındaki insan hakları konuları arasında LGBTİ+ hakları, HIV ile yaşayanların insan hakları, nefret söylemi, nefret suçları, ayrımcılık ve sosyal içerme yer alıyor. 2012’ yılından beri Kaos GL Derneği’nde İnsan Hakları Programı’nda görev yapıyor.

 

Bill Howe

Bill Howe

Bradford Kent Konseyi’nde sosyal haklar görevlisi olarak dört yıl, Öğrenci Danışma Merkezi yöneticisi olarak ise yirmi yıl dahil olmak üzere, yasal ve üçüncü sektör alanlarında, uzman tavsiye hizmetlerinin sağlanması, geliştirilmesi ve yönetiminde yer alan uzun bir çalışma geçmişine sahip. Ayrıca, Yüksek Öğrenim Öğrenci Birliği’nde ticari olmayan hizmetler yöneticisi olarak çalıştı. 2015 yılında Stop Hate UK’e katıldı. Burada, yardım hattı operatörü olarak yoğun bir şekilde çalıştı ve saha hizmetleri sunumunun tüm yönleriyle ilgilendi. Son yedi yıldır ayrıca, çevrimiçi ‘nefret söylemi’ tezahürlerini anlamayı ve bunlara uygun şekilde yanıt vermeyi amaçlayan çok sayıda kısa süreli projede çalıştı.

 

Dr. Anna Tatar

Dr. Anna Tatar

Irkçılık karşıtı Never Again Derneği’nin temsilcisi. Polonya’da ırkçılık ve yabancı düşmanlığına ilişkin hazırlanan “The Brown Book” adlı izleme raporunun eş editörü. Doktora derecesini Varşova Üniversitesi Polonya Çalışmaları Fakültesi’nde aldı. Never Again’in bir üyesi olarak, 2019 yılında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı ve Varşova’daki ABD Büyükelçiliği’nin düzenlediği ve şiddet içeren aşırıcılıkla mücadeleye adanmış Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programına katıldı.

 

Funda Tekin

Funda Tekin

İnanç Özgürlüğü Girişimi projesi Proje Asistani ve İletişim Sorumlusu. Girişimin nefret suçları çalışmalarını yönetiyor. Lisans eğitimini, Bahçeşehir Üniversitesi Gazetecilik ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde tamamladıktan sonra Hrant Dink Vakfı’nın yürüttüğü Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi projesinde araştırmacı ve araştırma koordinatörü olarak çalıştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Projeler ve STK Yönetimi bölümünde yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

İnanç Özgürlüğü Girişimi Projesi European Endowment for Democracy (EED) desteğiyle yürütülmektedir. Proje çalışmaları EED’nin resmi
görüşünü yansıtmaz, çalışmaların sorumluluğu yalnızca İnanç Özgürlüğü Girişimi’ne aittir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu